Pomo oikeissa töissä

25.05.2018
nainen imuroi

Tuulan päivänä Tuulan työparina … mulla oli erilainen työpäivä. Olin luvannut tulla tet-päivän viettoon Salvan siivoukseen, puhdistuspalveluihin. Työpäivä oli yksi kevään kuumimmista ja työvaatetus sen mukainen, kuten kuvasta näkee.  Työpäivä alkoi Ilolansalossa yleisten tilojen siistimisellä; lattialta pölyt pois ja ilmoitustaulut ajan tasalle. Wc:n kunto tarkastettiin ja pytty pestiin, samoin lavuaari ja erityisesti hana.  Huomasin jo heti kättelyssä, että siivousvälineiden käyttämisessä on omat niksinsä. Pölyrätti ei ollut mikä hyvänsä kalsarinlahje, vaan pesty ja taiteltu liina, josta löytyi uusi puhdas puoli aina vaan.

Aamiaisella treffattiin muiden tiimiläisten kanssa.  Sitten vaihdettin siivouskärry laukkuun, josta löytyi kaikki tarpeellinen, Tuula oli sen pakannut.  Lähdimme maaseutukierrokselle, Salvallahan on siivousasiakkaita eri puolella Saloa.  Matkalla juttelimme tulevasta kohteesta.  Reilun kahden tunnin jälkeen homma oli hoidettu. Perheenäidin osaamisella petasin petejä, imuroin ja täytin pyykkikonetta. Tuula teki vaativammat hommat. Toisessa paikassa asiakas oli paikalla ja jutteli kanssamme siinä siivouksen lomassa.  Oli ihana nähdä äitienpäivän vierailun jälkiä; kukkia ja kortteja. Kaikki vanhat ihmiset eivät ole unohdettuja!

No miltä tuntui? Koin olevani kömpelö oppipoika, vaikka työuraa on jo lähemmäs 40 vuotta takana. Tuula opasti ja katsoi, että työasentoni oli oikea, ettei hirveesti kolota seuraavana päivänä.   Kotisiivous hoitui ammattilaisen osaamisella; oikeat välineet, oikeat siivousaineet ja oikeat työasennot. Ne auttavat jaksamaan vuodesta toiseen. Siivous työnä - miksei? Parasta on se, että näkee työnsä tuloksen ja saa tuottaa mielihyvää asiakkaille. 

Miksi tet -päivä? Salva työnantajana antaa henkilökunnalle monella tapaa mahdollisuuden tutustua Salvan eri tehtäviin.  Tavoitteena on oppia toisilta, ymmärtää paremmin toisten työtehtäviä, jopa antaa kehittämisvinkkejä.  Ulkopuolisin silmin monet asiat näkee selvemmin, kukaan kun ei näe malkaa omassa silmässä, rikan toisen silmässä sen väliin näkee helposti.

Anne, toiminnanjohtaja