Kaunis koti Palvelukodeissa

08.06.2018
punainen kukkapurkki pöydällä

Olen töissä lähihoitajana Ilolansalossa palvelukodeissa ja työhöni kuuluu asukkaiden perushoito sekä kaikki muu heihin liittyvä. Lisäksi päivittäin käytän työssäni aikaa että järjestelen ja sisustan palvelukodeissa. Mielestäni on tärkeää, että asukkaat saa asua kodikkaassa ja kauniissa kodissa. Ja omaisille on myös kiva tulla viihtyisään palvelukotiin.

Yhteisissä tiloissa olen paljon toteuttanut itseäni, tykkään askarrella vapaa-ajalla ja kierrellä kirpputoreja ja yhteisiä tiloja koristaakin askarteluni ja vanhat esineet mitä olen kirpputoreilta löytänyt, sekä mammani tekemät pitsiliinat koristavat pöytiä. Turvallisuus on myös otettava huomioon sisustaessa; tavarat saattaa mennä vaikka suuhun, tippua tai kulkeutua ihan mihin vaan, myös myrkyttömät kukkaset täytyy valita pöydille.

Yhteisiin tiloihin olen yrittänyt luoda sellaista henkeä mikä meidän asukkailla on ollut 60-70 luvulla; vanhoja kuvia, kortteja ja koriste-esineitä jne. Selkeää on oltava, ettei muistisairaat ahdistu tavaramäärästä ja heillä on helppoa liikkua apuvälineillä. Asukkaiden huoneita myös järjestelen niin että olisi helppo liikkua ja tehdä hoitotoimenpiteitä, mutta kuitenkin niin että kodikkuus säilyy. Asukkailla on omat koriste-esineet, valokuvat ja huonekalut, jotka mukavasti tuo kodikkuutta.

Kesän saapuessa myös pihahommat kuuluu mielipuuhiini. Meillä on palvelukodeissa ihana takapiha jossa vietämme kesällä paljon aikaa. Kukkia olemme laittaneet, siistitty takapihaa ja istutuslaatikot kylvetty. Tämä on myös minulle ja asukkaille sellaista puuhaa mitä voimme tehdä yhdessä läpi kesän.
Välillä siirtelen tavaroita paikasta toiseen ja taas näyttää kivalta.

Tästä kaikesta saan itselleni virtaa perusarkeen.

Minna lähihoitaja