Kesätyöntekijän aurinkoiset terveiset

24.08.2018
tyttö pyyhkii pöytää

Minja tässä, 18-vuotias lukiolainen, joka oli Ravintola Ilolansalossa kesätöissä 2.7. – 27.7. Pitkään jatkuneet helteet ovat pehmentäneet aivojani sen verran, että työjakson aikana tapahtuneiden asioiden palauttaminen mieleen juuri nyt on hankalaa. Muistan kuitenkin tätä tekstiä kirjoittaessani joitain mieleen jääneitä hetkiä.

Kuten sen, kun pääsin leipomaan isossa keittiössä ensimmäistä kertaa ja jouduin ensimmäistä kertaa käyttämään sieltä löytyviä uusia laitteita. Olin suoraan sanottuna aivan hukassa ja hämmentynyt, mutta onneksi mahtavat työkaverini neuvoivat minua hyvin.

Muistan myös ensimmäisen kesäkeittiön, kun pääsin paistamaan pitkästä aikaa muurinpohjalettuja, mutta käytössä oli ikävä kyllä kahden pannun sijasta vain yksi. Minä ja kesätyökaverini Veeti olimme aika pulassa, kun asiakkaita riitti ja lettuja ei tuntunut valmistuvan tarpeeksi nopeasti. Silti me selvisimme!

Muistan myös muutamia mielenkiintoisia lyhyitä keskusteluja Ilolansalon asukkaiden kanssa. Eräs vanha herra kertoi siitä, kuinka hänen ystävänsä hyppii joka aamu toisella jalalla huoneen toiseen päähän ja toisella jalalla takaisin pysyäkseen kunnossa. Se oli hauska kuulla.

Tunsin oloni kesätöiden aikana tervetulleeksi ja mukavaksi sekä työkavereideni että asukkaiden ansiosta. Minua kohdeltiin hyvin, enkä joutunut tekemieni virheiden takia tuomituksi. Töissä käyminen oli miellyttävää ja sain tulevaisuutta varten paljon arvokasta työkokemusta.

Lounastaminen Ravintola Ilolansalossa oli mahtavaa! Ruoka oli aina hyvää ja jälkiruokaakin tuli otettua useana päivänä. Oikeastaan en löydä tästä kesätyöstä valitettavaa, olen kokemukseen erittäin tyytyväinen ja tulen olemaan siitä aina kiitollinen.

Hyvää jatkoa koko Ilolansalon väelle toivoen,

Minja