Palvelua suurella sydämellä

Lähettänyt Salva ry 28.06.2019
Palvelukodin asukkaat maalaavat pääsiäismunia

Työskentelen tällä hetkellä Ilolansalon Palvelukodin vastaavana sairaanhoitajana. Palvelukodin puolella asuvat ihmiset, jotka tarvitsevat hoitoa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden. Meillä työhön kuuluvat arkiset toimet, kuten asukkaan syöttäminen, suihkussa ja saunassa käyttäminen sekä vessatus. Lisäksi ajamme parran, laitamme hiukset ja huolehdimme muusta perushygieniasta.  Arkiaskareiden ohessa järjestämme viriketoimintaa, kuten ulkoilua ja askartelua sekä erilaisia musiikkitilaisuuksia ja retkiä.

Tulkka kattoma!

Lähettänyt Salva ry 12.02.2019
Ilolansalon rakennus kadun varressa

Ilolansalon aamiais- ja lounaspöytien ääressä käy vilkas keskustelu. Ihmetellään, kun lehdet ja uutiset ovat täynnä isojen hoivalaitosten ikäihmisiin kohdistuvia virheitä ja laiminlyöntejä. Todetaan: ”Kyllä meillä sentään on asiat hyvin.”

Kaunis koti Palvelukodeissa

Lähettänyt Salva ry 08.06.2018
punainen kukkapurkki pöydällä

Olen töissä lähihoitajana Ilolansalossa palvelukodeissa ja työhöni kuuluu asukkaiden perushoito sekä kaikki muu heihin liittyvä. Lisäksi päivittäin käytän työssäni aikaa että järjestelen ja sisustan palvelukodeissa. Mielestäni on tärkeää, että asukkaat saa asua kodikkaassa ja kauniissa kodissa. Ja omaisille on myös kiva tulla viihtyisään palvelukotiin.

Minä sivarina

Lähettänyt Salva ry 10.11.2017
Nainen kaataa mehua lasiin

Aloitin siviilipalveluksen maaliskuun alussa ja nyt, kun tätä kirjoitan, olisi vielä 93 päivää palvelusta jäljellä. On se aika mennyt kyllä nopeasti. 

Vanhustenhoidon erot Japanissa ja Suomessa

Lähettänyt Salva 01.11.2017
Vanhustenhoidon erot Japanissa ja Suomessa

Olen ollut Ilolansalossa harjoittelussa yhteensä 9 viikkoa. Haluaisin kertoa kokemuksestani ja vanhustenhoidon eroista Suomen ja Japanin välillä. 
Isovanhempien asuminen lastensa luona on ollut yleisempään vielä kuin Suomessa, mutta vanhainkodissa asuminen on yleistynyt paljon viime vuosina kuten muissakin kehittyneissä maissa. Omatkin isovanhempani asuivat vanhainkodissa viimeiset vuoteensa.

Unelma todeksi - Kotona koko elämä

Lähettänyt Salva 24.07.2017
Lapset leikkivät vanhusten edessä

I have a dream…. minullakin oli unelma, joka on toteutunut. Kehdeksantoista vuotta sitten perustettu Salva-niminen yhdistys on tehnyt suuria tekoja. Sain olla laittamassa sitä alulle. Vaatimattomasta alusta on kehittynyt Salon mittakaavassa merkittävä toimija; työnantaja ja palveluntuottaja – sekä lähimmäisvastuun kantaja.

Tavoitteena oli rakentaa palvelutalo, jossa voi elää koko elämänsä. Palvelukeskus Ilolansalo Aatoskoteineen valmistui jouluksi 2002, Ainokoti juhannukseksi 2010 ja Ilolansalo II kesäksi 2011. Pikkuhiljaa kaikki asunnot saivat asukkaansa.