Ammattina sankari, ainakin melkein

Lähettänyt Salva ry 16.11.2018
naiset istuvat pöydän ympärillä ja juovat kahvia

Sain siis kunnian kertoa työstäni laitoshuoltajana ja mietin pääni puhki kuinka sen tekisin. Pohdin erilaisia lähestymistapoja ja aika pian huomasin ettei niistä toimi mikään. Eli on varmaan paras, että kerron yhdestä normityöpäivästäni johon mahtui verta, hikeä ja kyyneleitä, mutta myös paljon naurua.

Pomo oikeissa töissä

Lähettänyt Salva ry 25.05.2018
nainen imuroi

Tuulan päivänä Tuulan työparina … mulla oli erilainen työpäivä. Olin luvannut tulla tet-päivän viettoon Salvan siivoukseen, puhdistuspalveluihin. Työpäivä oli yksi kevään kuumimmista ja työvaatetus sen mukainen, kuten kuvasta näkee.  Työpäivä alkoi Ilolansalossa yleisten tilojen siistimisellä; lattialta pölyt pois ja ilmoitustaulut ajan tasalle. Wc:n kunto tarkastettiin ja pytty pestiin, samoin lavuaari ja erityisesti hana.  Huomasin jo heti kättelyssä, että siivousvälineiden käyttämisessä on omat niksinsä.

Oman mukavuusalueen ulkopuolella

Lähettänyt Salva ry 05.01.2018
Nainen pitää kädessään rättiä

Opiskelen Laitoshuoltajaksi ja olen ollut työssä oppimassa Salvan siivouksessa kohta viisi viikkoa. Valitettavasti kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin harjoittelunikin.

Hakeuduin työssä oppimaan Ilolansaloon, koska olin kuullut kuinka mukava ja monipuolinen talo tämä on. Ja koska en ole ennen ollut siivoojana palvelukodissa, enkä myöskään siivonnut vieraiden ihmisten kotona.