Kesätyöntekijän aurinkoiset terveiset

Lähettänyt Salva ry 24.08.2018
tyttö pyyhkii pöytää

Minja tässä, 18-vuotias lukiolainen, joka oli Ravintola Ilolansalossa kesätöissä 2.7. – 27.7. Pitkään jatkuneet helteet ovat pehmentäneet aivojani sen verran, että työjakson aikana tapahtuneiden asioiden palauttaminen mieleen juuri nyt on hankalaa. Muistan kuitenkin tätä tekstiä kirjoittaessani joitain mieleen jääneitä hetkiä.

Kuten sen, kun pääsin leipomaan isossa keittiössä ensimmäistä kertaa ja jouduin ensimmäistä kertaa käyttämään sieltä löytyviä uusia laitteita. Olin suoraan sanottuna aivan hukassa ja hämmentynyt, mutta onneksi mahtavat työkaverini neuvoivat minua hyvin.

Kokemukseni bingoisäntänä

Lähettänyt Salva ry 29.06.2018
mies juontaa bingoa

Alkuperäinen työni täällä Ilolansalossa oli siivooja ja työtehtäviini kuului kotisiivous. Sain kuulla ensimmäisenä työviikkona, että minulla on mahdollisuus toimia bingoisäntänä. Ajatus kuullosti aluksi pelottavalta, koska joutuisin ääneen puhumaan mikrofoniin. Lopulta päädyin tulokseen, että haluan kokeilla uutta.

Kesätyöntekijänä Ilolansalon kuntoutuksessa

Lähettänyt Salva 01.11.2017
Kesätyöntekijänä Ilolansalon kuntoutuksessa

Olen vasta 22 vuotias, mutta olen ollut monissa työpaikoissa, palkollisena sekä harjoittelijana. Nyt on kuitenkin pakko todeta, että ikinä ennen ei ole ollut näin mukavaa tulla aamulla töihin (jopa viikonlopun jälkeen), kuin tänä kesänä. Olen oppinut fysioterapiasta aivan valtavasti, sekä kehittynyt ammatillisesti kesän aikana. Erityisesti olen oppinut omasta intohimon kohteestani, neurologisista sairauksista ja niiden kuntoutuksesta. Olen päässyt haastamaan itseäni ja olemaan mukavuusalueeni ulkopuolella, mikä kaikessa rankkuudessaan kehittää minua eniten.

Kiitos letuista

Lähettänyt Salva ry 02.08.2017
Miehelle tarjotaan grillimakkaraa.

Ilolansalossa oli kesäkuussa ja heinäkuussa joka keskiviikkoiltapäivä kesägrilli Ilolansalon terassilla. Tulen iloiseksi siitä, kun saan tehdä ilolansalon vanhuksille lettuja ja makkaraa. Iloiseksi tulin vielä enemmän siitä, kun tuli kehuja ja kiitoksia letuista ja makkaroista, joita ollaan koko heinäkuun tarjoiltu. Tuli hyvä mieli, kun näin miten iloisiksi vanhukset tulivat.