Ensimmäiset neljä viikkoa

06.09.2019
Mies pelaa huojuvaa tornia

Hain ensin neljään siviilipalveluspaikkaan. Osa hylkäsi, osa ei edes vastannut. Lopulta löysin Ilolansalon hallinnon puolelta vapaan paikan. Olin iloinen, koska oli turhauttavaa, kun mikään paikka ei hyväksynyt minua sivariksi.

Ensimmäinen viikko sivarina oli sekava. Tuli paljon asiaa kerralla, joka piti muistaa. Ymmärtäähän sen kyllä, sillä pakko siihen rytmiin oli jotenkin tottua. Eikä se sinänsä haittaa, koska aina löytyi ihmisiä, joilta voi kysyä apua. Palvelus on lähtenyt lopulta käyntiin ihan mukavasti ja nopeasti.

Rutiineihini kuuluvat erilaiset arkitoimet, kuten aamupalalla avustaminen, roskien kerääminen, lounaiden toimittaminen sekä postin vienti. Lisäksi huolehdin puutarhapenkkien öljyämisestä, ulkoilusta asukkaan kanssa sekä vanhan salin laittamisesta kuntoon jumppaa varten.

Ensimmäisten viikkojen aikana olen oppinut tulemaan toimeen asukkaiden kanssa ottamalla hyvää mallia muista työntekijöistä. Palvelusta on jäljellä noin yhdeksän ja puoli kuukautta. Uskon sen aikana oppivani jatkossakin hyödyllistä tietoa ja taitoa, sekä ajamaan autoa paremmin. 

Toni, siviilipalvelusmies