Luonnon helmassa

Lähettänyt Salva ry 30.10.2020
Syksyinen maisema järvelle

"Taas tänään kävelylle lähdin,
luonnon ääreen kauniiseen niin.
Kesä auringon säteet lämpimät,
ja tuulen henkäykset viileät.
Tuovat muistot ihanat mieleen,
taas hymy tulee suun pieleen.

Taas samaan paikkaan jään katsomaan,
kun suomen luonto on kauneimmillaan.
On vihreät lehdet puissa kauniina,
sekä koivut lumen valkoisina.
Arvostan tätä kauneutta uskomatonta,
enkä tajua miten tämä on mahdollista.

Taksvärkkipäivä Ilolansalossa

Lähettänyt Salva ry 02.10.2020
tyttö ottaa kopioita

Olen Emilia 13 v ja olin taksvärkkipäivänä Ilolansalon palvelukeskuksessa “töissä”. Aloitin aamulla yhdeksän aikoihin hallinnon puolelta ja sieltä sain hommakseni papereiden tulostusta. Tietokoneen kanssa oli hieman ongelmia, mutta kun saimme tietokoneen kuntoon sain homman aloitettua. Muutaman tunnin tein toimistohommia ja sen jälkeen lähdin Kristiinan kanssa lounaalle.

Miten minusta tuli hoiva-avustaja

Lähettänyt Salva ry 01.09.2020
hoitaja korjaa astioita

Kiinnostaako hoiva-avustajan työ? Tähän kysymykseen uskalsin vastata kyllä. Hoitoalaa olin miettinyt jo aikaisemminkin, mutta epävarmuus olisiko minusta siihen, oli ollut esteenä alalle hakeutumisessa. Kuulin, että saattaisi olla mahdollisuus kokeilla hoiva-avustajan työtä Ilolansalossa; Hoiva-akatemiassa. Salva Ry, Stara Consulting ja TE-palvelut aloittivat tällaisen yhteisprojektin helmikuussa 2020. Tämä koulutusjakso kestäisi neljä kuukautta ja sen päätteeksi olisi mahdollisuus työllistyä Ilolansaloon ja jopa opiskella kokonaan uusi ammatti oppisopimuksella.

Hyvät ja huonot puolet kesätyössä

Lähettänyt Salva ry 30.07.2020
nuoret grillaamassa

Moi! Olemme kesäkoululaisia Ilolansalon keittiössä (ns harjoittelemme keittiön toimintaa). Ensivaikutelma molemmilta oli hyvä. Jännitimme ensimmäisiä päiviä, koska muistammeko missä mikäkin on. Opimme kuitenkin astioiden paikat (kyllä, vielä kysytään mikä mihinkin menee). Ensimmäinen päivä meni hitaasti, mutta varmasti ja jalat olivat kipeät ensimmäisen päivän jälkeen, mutta siitä selvittiin =)

Tässäkö tää oli

Lähettänyt Salva ry 16.06.2020
Naisella on hengityssuojain ja hän katsoo suojalasin läpi

Olin itse talvilomalla, kun korona nousi uutisotsikoihin. Aluksi yksittäiseltä tuntunut tapaus ehti viikon sisällä levitä niin laajalle, että lomaperjantaina sain, osittain jo odottamanikin puhelun; Salvan nettisivuille pitäisi päivittää tiedote, kuinka palvelukeskuksessamme toimitaan poikkeuksellisissa oloissa. Se oli ensimmäinen hetki, kun virus tuntui todelliselta.

Uupumuksesta toipuminen edellyttää itsensä kuuntelemista

Lähettänyt Salva ry 12.06.2020
nainen seisoo metsässä

”Työhyvinvointi on kokonaisuus, jonka muodostavat työ ja sen mielekkyys, terveys, turvallisuus ja hyvinvointi. Työhyvinvointia lisäävät muun muassa hyvä ja motivoiva johtaminen sekä työyhteisön ilmapiiri ja työntekijöiden ammattitaito. Työhyvinvointi vaikuttaa muun muassa työssä jaksamiseen. Hyvinvoinnin kasvaessa työn tuottavuus ja työhön sitoutuminen kasvaa ja sairauspoissaolojen määrä laskee.”
– Sosiaali-ja terveysministeriö –

20 vuotta Salvassa

Lähettänyt Salva ry 24.04.2020
nainen esittelee valokuvia

17.4.2020 minulla tuli täyteen 20 vuotta Salvan palveluksessa. Tuon merkkipaalun saavuttaminen sai minut väkisinkin muistelemaan menneitä. Muistan vieläkin miten ylpeä, innostunut ja jännittynyt olin saatuani uuden, täysin edellisistä työtehtävistäni poikkeavan työpaikan. Erilaista oli myös työpaikka yhdistyksessä, vaikka olin aina ajatellut työskenteleväni sairaalassa, kuten siihenkin asti. Kysymys oli aluksi määräaikaisesta projektityöntekijän työstä. Raha-automaattiyhdistyksen (nykyisin STEA) rahoittamassa projektissa kehitimme Kotikuntoutuksen liittyviä palveluita.