Peruutettu, siirretty -ja suljettu.

Lähettänyt Salva ry 03.04.2020
Tietokoneruutu

Kukapa olisi osannut ennustaa, että Ilolansalossa laitetaan ulko-ovi lukkoon eikä asukkaita päästetä edes saunaan.  Tähän on ollut pakko ryhtyä, jotta voidaan estä koronaviruksen leviämistä.  Olemme joutuneet murheellisina sulkemaan myös ravintolamme muilta kuin asukkailta ja henkilökunnalta.  Esiintyjät ja myyjät sekä asukastoimintammekin on peruutettu toistaiseksi.  Vierailijoiden muut kuin hoitokäynneillä on kielletty. Kaikenlainen kanssakäyminen on siirretty vähintään turvavälin päähän.  Silti olemme onnekkaita ja turvassa -mielestäni. 

Millaista on olla opiskelijana Ilolansalossa?

Lähettänyt Salva ry 28.02.2020
Hoitajat tauolla

Olen kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelija. Ilolansalo on tarjonnut minulle isoja mahdollisuuksia. Koulun ohella saan tehtyä sijaisuuksia Ilolansalon kotihoidossa ja olen päässyt työssäoppimaan oppisopimuksella. Olen tyytyväinen, että Ilolansalo antaa opiskelijoille mahdollisuuden tienata koulun ohella rahaa ja samalla saamaan lisää kokemusta lähihoitajan työstä.

Dramaattinen päätös Ilolansalon SalvaVisassa 2020 - ratkaisu jatkokysymyksellä

Lähettänyt Salva ry 21.02.2020
pelaajat miettivät tietokilpailun vastausta

Lopusta löydät visan kysymykset ja vastaukset.

Salossa, Palvelutalo Ilolansalon perinteisessä Salvavisassa koettiin torstaina dramaattinen loppuratkaisu. Kova neljän tiimin välinen kisa ratkesi vasta varsinaisten kisakysymysten jälkeen ylimääräisellä kysymyksellä – ja siinäkin todella niukasti!

Kisa sujui varsin tasaisissa merkeissä alusta loppuun vaikkakin kärkipari oli hieman muista joukkueista erossa.

Välivuosi hoitotyössä opettaa arvostamaan vanhuksia ja hoitotyötä

Lähettänyt Salva ry 17.01.2020
vanhukset pelaavat bingoa

Viime kesänä yritin kuumeisesti etsiä itselleni kesätyöpaikkaa, mutta tuloksetta. Olin juuri valmistunut ylioppilaaksi Salon lukiosta ja tulevaisuuteni oli täysin avoin. Sattumalta törmäsin postilaatikolla naapuriini, joka on Salva ry:n hallituksen jäsen. Puhuimme kesätöistä ja hän kertoi, että Ilolansalossa olisi tarvetta kesätyöapulaiselle. Pistin heti hakemuksen ja ilokseni sain kesätyöpaikan.

Varauduttiinko vanhuuteen vai miten vuosi meni noin niinku mun mielestäni

Lähettänyt Salva ry 31.12.2019
ihmiset katsovat näyttelyä

Salva 20 vuotta oli teemana päättyneellä vuodelle. Päätimme juhlia sitä koko vuoden iloisesti, huumoria viljellen ihmisten kanssa kaiken muun työn lomassa.  Moni suunniteltu juttu toteutui ja moni jäi odottamaan tulevia juhlavuosia.  Vuoden aikana kokoonnuimme monet kerrat Ilolansaloon nostamaan maljaa ja usein ”kyytipoikana” oli musiikkia.  Ravintolasali Ilolansalossa saatiin useasti täyteen asukkaita, omaisia, jäseniä ja muita ystäviä, kauempaakin … yhteisöllisyyttä viljeltiin.

Hyvää elämää

Lähettänyt Salva ry 15.11.2019
Hoitaja auttaa ruokalapun ikäihmiselle

Elämä on syntymä, kuolema ja vaihe siinä välissä. Koko sen vaiheen ajan opetellaan ihmisenä olemista. Yritetään ymmärtää, mitä tapahtuu ja miksi, mihin täällä pyritään. Lisääntyykö ymmärrys elämästä, kun kovin yritetään? Sepä on kiperä kysymys, jota voi pohtia niin omakohtaisesti kuin laajemminkin. Oman ymmärrykseni tilaa en oikein osaa arvioida. Pitää pohtia ensin yleisemmin. 

Ensimmäiset neljä viikkoa

Lähettänyt Salva ry 06.09.2019
Mies pelaa huojuvaa tornia

Hain ensin neljään siviilipalveluspaikkaan. Osa hylkäsi, osa ei edes vastannut. Lopulta löysin Ilolansalon hallinnon puolelta vapaan paikan. Olin iloinen, koska oli turhauttavaa, kun mikään paikka ei hyväksynyt minua sivariksi.

Ensimmäinen viikko sivarina oli sekava. Tuli paljon asiaa kerralla, joka piti muistaa. Ymmärtäähän sen kyllä, sillä pakko siihen rytmiin oli jotenkin tottua. Eikä se sinänsä haittaa, koska aina löytyi ihmisiä, joilta voi kysyä apua. Palvelus on lähtenyt lopulta käyntiin ihan mukavasti ja nopeasti.

Kyl määki Poris - vaikuttamista ja verkostoitumista

Lähettänyt Salva ry 02.08.2019
Ihmiset keskustelevat SuomiAreenan lavalla

Porissa syntyneenä ja synnyttäneenä tunnen luontaista rakkautta porilaiseen elämänmenoon. Kesällä heinäkuussa se näkyy parhaiten. Tänäkin vuonna siirryin työstä lomalle SuomiAreenan ja Pori Jazzin siivittämänä. Kuuntelin monia keskusteluja, mm. vapaaehtoisuudesta, miten heitä saadaan ja miten heistä huolehditaan. Yksinkertaisin konsti on pyytää tulemaan vapaaehtoiseksi, kertoi tutkija. Kääntäen, syy miksi joku ei toimi vapaaehtoisena on se, että kukaan ei ole pyytänyt -vielä! Jatkossa katsonkin erityisen tarkkaan ympärilleni ja kutsun mukaan. Salvalla on vapaaehtoistehtäviä kaikille! 

Kesäkoululaisena on mitä mahtavinta

Lähettänyt Salva ry 05.07.2019
kokki tarjoilee grillimakkaraa

Olen nyt toista vuotta peräkkäin Ilolansalossa kesätöissä. Kesäkoululaisena on mitä mahtavinta olla täällä Ilolansalossa. Täällä on mitä mahtavinta työskennellä ja olla. Työkaverit ovat hyvin avuliaita, hauskoja ja kivoja, ja heidän kanssaan ei tunne oloaan yksinäiseksi tai kiusatuksi. Jos minua mietityttää jokin asia, voin kysyä sitä heiltä ja he vastaavat siihen mielellään. Täällä on myös kiva olla ja työskennellä, koska pidän siitä, kun saa auttaa ihmisiä, ja täällä Ilolansalossa tämä on mahdollista.