Kokemukseni bingoisäntänä

Lähettänyt Salva ry 29.06.2018
mies juontaa bingoa

Alkuperäinen työni täällä Ilolansalossa oli siivooja ja työtehtäviini kuului kotisiivous. Sain kuulla ensimmäisenä työviikkona, että minulla on mahdollisuus toimia bingoisäntänä. Ajatus kuullosti aluksi pelottavalta, koska joutuisin ääneen puhumaan mikrofoniin. Lopulta päädyin tulokseen, että haluan kokeilla uutta.

Vuodet vierii työpaikallani

Lähettänyt Salva ry 21.06.2018
kokki palvelee asiakasta

Ilolansalo ei näytä sammaloituvan kuten ei vierivät kivetkään. Aloitin 15 vuotta sitten palveluavustajana Ilolansalossa, keittiössä, joka oli pieni mutta tehokas. Ruoka ostettiin Salon keskuskeittiöltä ja kaikki oli uutta ja jännittävää. Asuin silloin vielä Turussa ja vahvasti alkoi näyttämään siltä että olen paluumuuttaja ja työ kuljettaa minut takaisin Saloon. 

Kaunis koti Palvelukodeissa

Lähettänyt Salva ry 08.06.2018
punainen kukkapurkki pöydällä

Olen töissä lähihoitajana Ilolansalossa palvelukodeissa ja työhöni kuuluu asukkaiden perushoito sekä kaikki muu heihin liittyvä. Lisäksi päivittäin käytän työssäni aikaa että järjestelen ja sisustan palvelukodeissa. Mielestäni on tärkeää, että asukkaat saa asua kodikkaassa ja kauniissa kodissa. Ja omaisille on myös kiva tulla viihtyisään palvelukotiin.

Pomo oikeissa töissä

Lähettänyt Salva ry 25.05.2018
nainen imuroi

Tuulan päivänä Tuulan työparina … mulla oli erilainen työpäivä. Olin luvannut tulla tet-päivän viettoon Salvan siivoukseen, puhdistuspalveluihin. Työpäivä oli yksi kevään kuumimmista ja työvaatetus sen mukainen, kuten kuvasta näkee.  Työpäivä alkoi Ilolansalossa yleisten tilojen siistimisellä; lattialta pölyt pois ja ilmoitustaulut ajan tasalle. Wc:n kunto tarkastettiin ja pytty pestiin, samoin lavuaari ja erityisesti hana.  Huomasin jo heti kättelyssä, että siivousvälineiden käyttämisessä on omat niksinsä.

Kiva paikka tet-harjoittelulle

Lähettänyt Salva ry 20.04.2018
poika laittaa kirjeen postilaatikkoon

Ilolansalossa tet-harjoittelussa oleminen oli mukavaa ja työtehtäviä riitti. Henkilökunta oli ystävällinen ja opasti hyvin. Tein mm. näitä työtehtäviä; laminoin paperilappuja, pyyhin pöytiä ja hyllyjä, siirsin tuoleja ja pöytiä sekä laitoin lautasia paikallaan. Ilolansalossa oli helppo oppia kulkemaan ja muistaa paikat, joten tehtävien teko helpottui. Eniten mielen jäi mukavat ihmiset ja telkkarin asennus. Myös laminoiminen oli hauskaa puuhaa. Telkkarin asennus jäi mieleen koska en ole ennen auttanut telkkarin asennuksessa ja television saaja oli tyytyväinen lopputulokseen.

Vapaaehtoistyö antaa paljon

Lähettänyt Salva ry 02.03.2018
mies soittaa kitaraa

Olen aina pitänyt musiikista ja nuorempana kävin paljon tansseissa; en niinkään tanssimassa vaan kuuntelemassa musiikkia ja katsomassa orkestereita. Kaipa silloinkin jo haaveilin joskus pääseväni soittamaan. Nyt tuo haave on toteutunut  vaikka siihen aikaa kuluikin. Suuressa osassa on vanhusten luona tapahtuva vapaaehtoistyö. 

Talonmies onkin nainen

Lähettänyt Salva ry 23.02.2018
talonmies kiinnittää kattolamppua

Tulin kiinteistöhoitajaksi Ilolansaloon, kun se oli vielä uuden uutukainen Ilolansalo ll:n valmistumisen aikaan. Rakennus tuntui hurjan suurelta, tilaa ja tonttia piisasi. Alakerran käytäväkin näytti loputtoman pitkältä; onhan se korttelin pituinen. Vähitellen nurkat tulivat tutuiksi ja kokonaisuus alkoi hahmottua. Asukkaisiin pääsi tutustumaan jo postiluukun nimenvaihdon yhteydessä. Monet varmaan yllätti (positiivisesti) että talossa onkin nainen talonmiehenä.

Kuka on vanha

Lähettänyt Salva ry 09.02.2018
vanha nainen potrerrikuvassa

Kun Arvo Ylppö täytti sata vuotta, minä olin viisivuotias. Uutisointi Ylpön merkkivuodesta on jäänyt vahvasti mieleeni. Ylppö teki merkittävän uran suomalaisen neuvolajärjestelmän kehittäjänä. Pienelle pojalle tapaus näytti toiselta; kukaan, ei siis kukaan, voi täyttää sataa vuotta. Muistan kuvitelleeni Ylpön olleen varmasti ainoa satavuotias Suomessa, ehkä koko maailmassa. Olivathan omat isovanhempani suunnilleen 70-vuotiaita, ja sen vanhempia ihmisiä ei voi olla. Paitsi Ylppö, jonka nimikin tarkoitti jotain hienoa.

Koronaa ja pyykkihuoltoa

Lähettänyt Salva ry 26.01.2018
mies ja nainen pelaavat koronaa

Olen Isto Lehtisen henkilökohtainen avustaja. Tehtäviini kuuluu auttaa Istoa tarvittavissa asioissa, missä hän apua tarvitsee, mm. pyykkihuollossa, kaupassa käyntiä, ulkoilua, mutta ennen kaikkea yritän antaa virikkeitä. Avustajana ei ole kahta samanlaista päivää. Isto tykkää laulamisesta ja tanssimisesta todella paljon. Meillä on suht saman kaltainen huumori, joten tulemme tosi hyvin juttuun.

Jokainen ihminen on tärkeä

Lähettänyt Salva ry 19.01.2018
hoitaja puhuu vanhuksen kanssa

Hoitotyössä ihmisarvo on eniten mielessäni kun nousen rappuja asiakkaiden luo. Se, että jokainen on tärkeä ja merkittävä. Kohtaan ja kunnioitan kaikkia samalla tavalla ja se tunne on jo lapsena opittu ja minulle aina ollut luontevaa. Kohtele muita kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Kun sen pitää mielessä ei kovin väärin voi mennä. Kotihoidossa parhaita hetkiä on haasteissa onnistumiset. Yksin tehdään monesti töitä, toisinaan parina. Ilman tiimityötä ei työstä selviytyisi. Päivittäin pystyy turvautumaan toiseen tiimiläiseen ja kun avun tarve on suuri esim.