Hyvät ja huonot puolet kesätyössä

30.07.2020
nuoret grillaamassa

Moi! Olemme kesäkoululaisia Ilolansalon keittiössä (ns harjoittelemme keittiön toimintaa). Ensivaikutelma molemmilta oli hyvä. Jännitimme ensimmäisiä päiviä, koska muistammeko missä mikäkin on. Opimme kuitenkin astioiden paikat (kyllä, vielä kysytään mikä mihinkin menee). Ensimmäinen päivä meni hitaasti, mutta varmasti ja jalat olivat kipeät ensimmäisen päivän jälkeen, mutta siitä selvittiin =)

Pidimme joka tiistai ja torstai kahvilaa ravintolan terassilla ja keskiviikkoisin paistoimme makkaraa ja lettuja. Kivointa on ollut lettujen paistaminen, koska sai tehdä itselleenkin. Ruuhkaa on ollut keskiviikkoisin paljon. Sofiakin saikin palovamman ripeästä toiminnastaan. Inhottavinta ja ällöintä on ollut bioskan vieminen, koska se haisee =). Aamuvuorot ovat olleet kivempia, kuin iltavuorot meidän mielestämme. Illalla on paljon tiskiä ja aamulla pääsee aikaisemmin kotiin.

Ruokaa saa syödä yllinkyllin, mikä muuten on hyvää ja jälkkäri vielä parempaa. Asukit ovat mukavia ja heidän kanssaan on aina kiva puhua. Yksi asukki auttoikin meitä ruuhkaisena keskiviikkona. Haikeaa ja ikävää on lähteä. On ollut tapahtumarikas kuukausi.

Fjona ja Sofia kesäkoululaiset