Miten tieni toi minut Ilolansaloon

06.08.2021
Kaksi hoitajaa katsoo tietokoneen näyttöä

Lähdin vuonna 2018 opiskelemaan sairaanhoitajaksi Turun ammattikorkeakouluun vailla mitään aiempaa kokemusta hoitotyöstä. Alan ensimmäisen työpaikan hakeminen tuntui jännittävältä. Halusin saada opiskeluni pohjalle kokemusta perushoidosta, ja ehkä sitäkin enemmän lisää itseluottamusta.

Vaikka olen itsekin salolainen, en ollut koskaan ennen kuullut Ilolansalosta. Eräs läheiseni mainitsi paikasta, kun mietin kesätyöpaikkoja. Ajattelin, että työ Ilolansalon kotihoidossa voisi sopia minulle. Pian lähetin hakemuksen ja pääsin haastatteluun. Aloitin kesätyöt lähihoitajan sijaisena vuonna 2019. Kesä oli melko raskas, sillä uutta asiaa ja opittavaa oli paljon. Sain kuitenkin mitä halusin; rutkasti lisää itseluottamusta.

Sairaanhoitajakoulutukseen kuuluu kahdeksan eri aiheista harjoittelua. Niistä järjestyksessä neljäs on perusterveydenhuollon harjoittelu. Tavoitteena on muun muassa oppia antamaan terveyteen liittyvää ohjausta, oppia auttamaan ja tukemaan erilaisissa terveyden muutoksissa, sekä syventää lääkehoito-osaamista. Kysyin mahdollisuutta suorittaa harjoittelujakso Ilolansalossa. Mielestäni harjoittelupaikkana Ilolansalo oli minulle erityisen hyvä siksi, että olin nähnyt kotihoidosta jo perushoidon puolen. Minun oli siten helpompi ymmärtää asukkaiden hoidon kokonaiskuvaa ja oppia kotihoidon sairaanhoidollista puolta. Harjoittelun aikana pääsin seuraamaan sekä seniorineuvolan toimintaa että kotihoidon sairaanhoitoa. Erityisesti lääkehoito ja lääkkeet herättivät kiinnostukseni.

Jatkoin keikkailua kotihoidossa opiskelun ohella ja tulin toiseksikin kesäksi töihin. Vaikka työ on välillä haastavaa ja ajoittain kiireinen aikataulu vie voimia, tiedän aina että työkavereihin Ilolansalossa voi luottaa. Aina saa apua ja tukea, ja ilmapiiri töissä on iloinen. Opiskelijoita ohjataan mielellään ja otetaan samalla tavalla mukaan kuin vakituisetkin työkaverit. Erityisesti se sai minut aina palaamaan töihin. Nyt olen juuri aloittanut pidemmän työsuhteen kotihoidossa sairaanhoitajana. Työurani hoitoalalla on vasta aluillaan, enkä vielä tiedä minne tieni vie. Mutta nyt se toi minut Ilolansaloon!

Laura