Palvelua suurella sydämellä

28.06.2019
Palvelukodin asukkaat maalaavat pääsiäismunia

Työskentelen tällä hetkellä Ilolansalon Palvelukodin vastaavana sairaanhoitajana. Palvelukodin puolella asuvat ihmiset, jotka tarvitsevat hoitoa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden. Meillä työhön kuuluvat arkiset toimet, kuten asukkaan syöttäminen, suihkussa ja saunassa käyttäminen sekä vessatus. Lisäksi ajamme parran, laitamme hiukset ja huolehdimme muusta perushygieniasta.  Arkiaskareiden ohessa järjestämme viriketoimintaa, kuten ulkoilua ja askartelua sekä erilaisia musiikkitilaisuuksia ja retkiä.

Olen työskennellyt Ilolansalossa viime marraskuusta lähtien. Hain tänne, koska talolla on vahva imago ”isona pienenä talona”. Se on vahva paikallinen tekijä, toiminut pitkään ja tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden kehittyä. Talo ei ollut ennestään tuttu, mutta alan keskuudessa siitä liikkui paljon puhetta hyvänä työnantajana. 

Palvelukodin henkilökunta koostuu moniammatillisesta tiimistä; meitä on sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia ja tukipalvelutyöntekijöitä. Jokainen heistä tekee työtä täydellä sydämellään. On ihailtavaa katsella, kuinka yksi sisustaa, toinen laulaa ja kolmas rypyttää karjalanpiirakkaa yhdessä asukkaiden kanssa. Ei tarvita kuin muutama askel leikkimielistä kilpakävelyä asukkaamme kanssa, ja hänen päivänsä on pelastettu.  

Me haluamme, että Ilolansalo on asukkaille koti, ei hoitolaitos. Haluan omalta osaltani tuoda vanhuksille hyvän ja arvokkaan elämän. Tämä lähtee heidän tarpeistaan, ei meidän. Se on asia, joka välillä tuntuu unohtuvan vanhuskeskustelussa.

Katja Ehrukainen, vastaava sairaanhoitaja

Lähihoitaja, tule mukaan Ilolansalon iloiseen tiimiin! Haemme keikkatyöläisiä lyhytaikaisiin ja pidempiin sijaisuuksiin. Lue lisää ja jätä tietosi.