Talonmies onkin nainen

23.02.2018
talonmies kiinnittää kattolamppua

Tulin kiinteistöhoitajaksi Ilolansaloon, kun se oli vielä uuden uutukainen Ilolansalo ll:n valmistumisen aikaan. Rakennus tuntui hurjan suurelta, tilaa ja tonttia piisasi. Alakerran käytäväkin näytti loputtoman pitkältä; onhan se korttelin pituinen. Vähitellen nurkat tulivat tutuiksi ja kokonaisuus alkoi hahmottua. Asukkaisiin pääsi tutustumaan jo postiluukun nimenvaihdon yhteydessä. Monet varmaan yllätti (positiivisesti) että talossa onkin nainen talonmiehenä. On hauska huomata kuinka entisajan ajattelutavat saavat kyytiä, kun olen saanut korjattua vian ja asukas tyytyväisenä pyytää minulta uudestaan apua.

On mielenkiintoista kohdata erilaisia ihmisiä, asukkaita ja henkilökuntaa, nuoria ja iäkkäitä ja että voin olla heille avuksi monin eri tavoin. Monesti saan jatkaa päivän töitä iloisemmin mielin, kun olen "pelastanut päivän" vaihtamalla lampun ja asiakas kiittelee tyytyväisenä. Monen kanssa voi kysellä kuulumisia ja keskustella sen hetken mieltä painavista asioista tai päivän uutisista. Onneksi työn lomassa ehtii välillä jäädä keskustelemaankin. Useimmiten ehtii vain pään nyökkäyksellä tai heipat sanomalla tervehtimään, kun aikataulu pistää pinkomaan jo seuraavaan tehtävään.

Myös itselle mielenkiinnon kohteena olevat asiat tulevat esille asukkaiden kanssa. Esimerkkinä kerrottakoon pihan alueen kasvusto. Kun joku kyselee mistä kasvista on kyse, on ilo tunnistaa kyseinen kasvi ja kertoa siitä lisää.

Toivottavasti jatkossakin saan auttaa ja puhella asukkaille.

Minna talonmies