Tulkka kattoma!

12.02.2019
Ilolansalon rakennus kadun varressa

Ilolansalon aamiais- ja lounaspöytien ääressä käy vilkas keskustelu. Ihmetellään, kun lehdet ja uutiset ovat täynnä isojen hoivalaitosten ikäihmisiin kohdistuvia virheitä ja laiminlyöntejä. Todetaan: ”Kyllä meillä sentään on asiat hyvin.”

Ilolansalossa asiat ovat hyvin. Ylläpitävä yhdistys ei tavoittele voittoa, vain kulut on saatava peittoon. Asukkaat tuntevat olonsa turvalliseksi, kun hoitajia on riittävästi, yölläkin vähintään 3. Hoitajat ovat iloisia ja aina saa apua. Lisänä vielä sairaanhoitajat ja fysioterapeutit. Ruoka on maittavaa ja terveellistä, ulkopuolisiakin on runsaasti syömässä. Keittiö ja reippaat siivoojat tekevät omat hommansa, hoitajat eivät niihin puutu. 

Talon viriketoiminta on moninaista: treenataan muistia ja kehoa, askarrellaan ja jokaviikkoinen musiikkitarjonta vetää salin täyteen omaa väkeä ja ulkopuolisia. Erilaisia esiintyjiä on viikoittain. 

Asukkailla on myös oma vaikuttamisväylänsä, tämä joka kuukausi kokoontuva asukasneuvosto. Ilolansalon tyytyväisten asukkaiden edustajana haluamme tuoda edellä sanotun julki ja toivottaa: Tulkka kattoma!

Palvelukeskus Ilolansalon asukasneuvosto,
Eeva-Liisa Kantola, Eero Lehto, Soini Lindholm, Leena Siiskonen, Esko Laurila, Pentti Lindstedt, Tomi Tocklin, Paavo Lahtinen, Jaakko Salonoja, Hannu Sainio, Kaarina Kuusisto, Maija Nikulainen, Esko Lehtinen

Kirjoitus on alkujaan julkaistu Salon Seudun Sanomien mielipidepalstalla 9.2.2019.