Työkokeiluni päivätoiminnassa

13.05.2022
Kaksi hoitajaa katsoo toisiaan ja nauraa

Olen ollut muutaman kuukauden ajan työkokeilussa Ilolansalon päivätoiminnassa. Päivätoiminta on kotona asuvan muistisairaan tukevaa toimintaa. Sillä ylläpidetään toimintaa ja annetaan virikettä päivään. Kokemus on ollut mukava, olen saanut paljon itseluottamusta sekä varmuuteni toimia eri tilanteissa on kehittynyt.

Hain viime keväänä sairaanhoitajaksi, mutta en päässyt. Siksi myös tämä kokemus on ollut kiva. Ennen tänne tuloa en ollut varma olisiko vanhusala minua varten, täällä kuitenkin ajatus vanhusten kanssa työskentelystä on vahvistunut.

Olen oppinut huomaamaan kuinka valloittavia vanhukset ovat ja usein onkin ollut hetkiä, jolloin on tullut naurettua heidän kanssaan vedet silmissä. On ollut mukavaa, kun on saanut olla mukana piristämässä vanhusten päivää ja myös toisinpäin. Olen saanut olla vetovastuussa päivätoiminnassa, olen avustanut ja olen suunnitellut ohjelmaa. Sisältöä päivään on myös tuonut monet ihanat keskustelut vanhusten kanssa. Soteala on siis jatkossakin mielenkiinnon kohteenani ja sitä alan opiskelemaan ensi vuoden alussa.

Sofia