Unelma todeksi - Kotona koko elämä

24.07.2017
Lapset leikkivät vanhusten edessä

I have a dream…. minullakin oli unelma, joka on toteutunut. Kehdeksantoista vuotta sitten perustettu Salva-niminen yhdistys on tehnyt suuria tekoja. Sain olla laittamassa sitä alulle. Vaatimattomasta alusta on kehittynyt Salon mittakaavassa merkittävä toimija; työnantaja ja palveluntuottaja – sekä lähimmäisvastuun kantaja.

Tavoitteena oli rakentaa palvelutalo, jossa voi elää koko elämänsä. Palvelukeskus Ilolansalo Aatoskoteineen valmistui jouluksi 2002, Ainokoti juhannukseksi 2010 ja Ilolansalo II kesäksi 2011. Pikkuhiljaa kaikki asunnot saivat asukkaansa.  

On tuntunut hyvältä, kun on saanut tarjota turvallista asumisvaihtoehtoa sitä kaipaaville. Hienolta tuntuu, kun näkee asukkaat kotiutuneena ja lenkkikaverin löytäneenä. Hykertelen, kun voin saattaa samalta kylältä peräisin olevat asukkaat yhteen, ruokaseuraksi toisilleen. Monen sairaalasta muuttaneen toipumista on ilo seurata, motivaatio pärjäämiseen omin voimin on monella suuri. Omaisten huojennuksen, kun turvallinen asumisvaihtoehto on löytynyt, voi aistia monella tapaa. Huvittuneena olen joskus seurannut asukkaiden sanailua toisilleen, kaikesta ei vanhanakaan tarvitse olla samaa mieltä. Ylpeänä olen seurannut osaavan henkilökuntamme ratkaisuja akuuteissa hoitotilanteissa, hyvä me! Nautinnolla syön ravintolasalissa päivittäin oman keittiön ruokaa. Kiitollisena elämälle, olen sytyttänyt kynttilän poisnukkuneille aamunavauksessa. Päivä vain ja hetki kerrallansa….

Työ Palvelukeskus Ilolansalossa palkitsee tekijänsä. "Ilo palvella" on tunnuslauseemme. Ihmisen kunnioittaminen, ammatillisuus, tuloksellisuus ja vastuullisuus ovat arvojamme, niiden ohjaamana on helppo olla meillä töissä. Blogimme, Salvan sanomana, kertoo tositarinoita hetkistä, joita kohtaamme työssämme ja sen ympärillä. Tervetuloa mukaan Salvan maailmaan.

Anne Juntti, Ilolansalon johtaja – Salvan toiminnanjohtaja