Varauduttiinko vanhuuteen vai miten vuosi meni noin niinku mun mielestäni

31.12.2019
ihmiset katsovat näyttelyä

Salva 20 vuotta oli teemana päättyneellä vuodelle. Päätimme juhlia sitä koko vuoden iloisesti, huumoria viljellen ihmisten kanssa kaiken muun työn lomassa.  Moni suunniteltu juttu toteutui ja moni jäi odottamaan tulevia juhlavuosia.  Vuoden aikana kokoonnuimme monet kerrat Ilolansaloon nostamaan maljaa ja usein ”kyytipoikana” oli musiikkia.  Ravintolasali Ilolansalossa saatiin useasti täyteen asukkaita, omaisia, jäseniä ja muita ystäviä, kauempaakin … yhteisöllisyyttä viljeltiin. Pihafestareilla teemana oli ”Kaikki laivaan” ja Seniorimessuilla torilla varauduttiin Alatalon Mikon kanssa vanhuuteen laulamalla yhdessä. Visailtiinkin eri aihepiireistä!

Ulkoisesti vuosi näkyi juhlalogona, minkä Pasi suunnitteli. Logo oli erinomainen; tyylitelty, yksinkertainen ja asiansa esiintuova-kuten kohteensakin.  Hallitus siirtyi nykyaikaan – siis digiaikaan ottamalla IMS toiminta-alustan yhteydenpidon välineeksi. 

Moni työntekijämme irtisanoutui vuoden aikana ja jatkoi uraansa toisaalla tai siirtyi eläkepäiville. Iso osa lähti kohti uusia haasteita opiskelun myötä.  Salossa on työvoimalla runsaasti valinnan varaa.  Hoitotyön raskautta ja vanhustenhoidon epäkohtia tuotiin eri tavoin esille vuoden aikana mediassa. Meillä henkilöstön työtyytyväisyys oli kyselyn mukaan hyvä. Moni sai Työn juhlassa ansiomerkin 10 -vuotisesta palvelustaan.  Vaihtuvuus laittaa toki miettimään monia asioita. Itse ajattelen, että meillä on hyvää väkeä töissä, kun pääsevät muualle ja haluavat kouluttautua lisää. Toki on haikea luopua hyvästä väestä ja kallista on perehdyttää uusia. Vuoden viimeisinä päivinä ”perustimme” Hoiva-akatemian. Apuna ihka ensimmäinen kumppanimme henkilöstöasioissa; paikallinen Starateam.  Tavoitteena on tarjota koulutusta ja työuraa  muutamille kiinnostuneille!

Salva on omimmillaan kansalaistoiminnassa. Vapaaehtoiset ovat iso mahdollisuus ja jatkuva kiitollisuuden aihe. Olemme onnellisia, kun saamme jatkuvasti uusiakin kasvoja mukaan.  Salon kaupunki myönsi meille avustuksen ikäkeskustoimintaan, hieno kiitos työstämme!

Vuoden lopulle suunnittelimme Salvan saavutusten näyttelyä ja sen kaikessa kiireessä kokosimmekin Helin kanssa. Itseäkin hämmästytti mitä kaikkea olemme tehneet ja miten paljon. Suurta ylpeyttä tuntien ripustimme kuvia asukkaistamme, työntekijöistämme, hallituksen jäsenistä, vapaaehtoisistamme, entisistä siviilipalvelusvelvollisista, omaisista, yhteistyötahoista.  Miten monia ihmisiä onkaan 20 vuoden aikana tavattu – jokainen on jättänyt jonkinlaisen jäljen. Jokainen on ollut kehittämässä Salvaa!  Kiitos jokaiselle! 

Ai niin, miten meni? No nopeasti meni ja paremmin olisi pitänyt mennä. Eikä Kiikkustuoli-lehteämmekään ilmestynyt – vielä! 

Anne Juntti, toiminnanjohtaja yhäkin