SaloVolley ja meidän joukkue

26.07.2017
Ilolansalon lentopallojoukkue

Lentopallo... hmm, ihan hymyilyttää, kun ajattelen meidän työpaikkamme joukkuehenkeä ja heittäytymistä. 

Takana on Salossa järjestettävä perinteinen SaloVolleyn 40. juhlaturnaus. Ilolansalosta on ollut joukkue turnauksessa jälleen kerran. Muistelen mistä tämä kaikki joskus alkoi. Kun tulin töihin Ilolansaloon 2003, olin jo vähän ollut työelämässä, mutta näin yhtenäinen työyhteisö oli uutta. Talo oli uusi, työyhteisössä oli nuoria työntekijöitä, vähän vanhempiakin ja kuitenkin kaikki olivat rautaisia ammattilaisia. Kaikilla oli kunnianhimona luoda jotain eritystä, mitä Salossa ei ollut ennen ollut. Minulla taisi olla jo joukkue, mutta ehdotin että töistäkin tulisi joukkue mukaan. Ensimmäinen joukkue rakennettiin silloisesta 16 hengen työyhteisöstä. Silloin olivat siskot, kaverit ja äiditkin mukana, koska luonnollisesti joku oli myös töissä. 

No tänä vuonna oli varmasti jo 11. kerta kun työnantaja maksoi joukkueellemme osallistumisen, osana TYHY-toimintaa. Vuosien myötä taidot ovat parantuneet ja joukkue vaihtanut muotoa ja nimeäkin useasti. Paljon on tapahtunut työyhteisössäkin ja koko Ilolansalossa. Henkilökuntaa, neliöitä ja tietysti asiakkaita on moninkertaisesti vanhaan verrattuna. Työtehtävät ovat muuttuneet monilta osin. Silti perustyö on samaa, eikä mikään ole muuttunut. Itselleni tämä on yksi täkeimmistä asioista TYHY-toiminnassa. Vuorotyö ja lapsiperheen arki täyttävät mukavasti päivät, joten säännöllistä joukkueurheilua on vaikea sovittaa ainakin minun aikatauluihin. Kuitenkin keväällä, kun kaupungin kentille ripustetaan lentopalloverkot, jostain löytyy aina sopiva aika lentopallolle ja työkavereitakin löytyy mukaan. Raitis ulkoilma ja liikuntatilan lähes rajaton käyttö mahdollistavat joustavat treeniajat. On virkistävää nähdä muuallakin kun töissä, koska työaikana keskustellaan lähinnä työasioista. Sitä oppii tuntemaan työkaverit paremmin, kun ollaan vapaalla ja monia ei näe edes työaikana niin että ehtisi tutustumaan. On paljon helpompi ymmärtää toisia ja lähestyä joskus vaikeidenkin asioiden kanssa, kun näkee ihmisen jotenkin enemmän omana itsenään  ja rennompana. Siitähän tässä on kyse; lisätä työhyvinvointia. Joukkueeseen on joka vuosi saatu uusia pelaajia ja toivon edelleen, että saan tutustua uusiin ihmisiin ja innostaa liikkumaan yhdessä taidoista riippumatta. Liikkumisen ilosta ja yhteishengen luomisesta saa niin paljon hyvää energiaa varsinaiseen työhön. Mehän teemme Ilolansalossa työtä yhteistyöllä; kukaan tai mikään tiimi meillä ei yksi pärjää. 

Niin siitä turnauksesta... Hymyilyttää ja hopeaa tuli. Aina ei ihan näin hienosti olla sijoituttu, joten kehitystä on tapahtunut myös pelillisissä taidoissa. Kun urheilu on mukavaa niin pienet ruhjeetkin kestää paremmin. Raskas työ vaatii raskaat huvit vai miten se meni. Tänävuonna ruhjeita tuli aiempia vuosia enemmän, mutta sijoituskin oli aiempia vuosia parempi. Ja niistä ruhjeista selviää levolla, toivottavasti, hyvät muistot säilyvät ikuisesti! 

Kesälomalle on mukavaa jäädä kun hyvillä mielin sinne lähtee ja pakkolepää ensimmäisen viikon.

Suvi Leppänen, väsynyt ja joukkueesta ylpeä kapteeni 

Asiasanat: SaloVolley, TYHY-toiminta, joukkuehenki